Izpostavljamo

  • 14.02.2024Turistično društvo Kanal proti zaprtju cementarne

    V naslednjih dneh naj bi Državni zbor na predlog nekaterih gibanj, zlasti EKO Anhovo in Danes, sprejemal zakon o varovanju okolja, s katerim bi tako zaostrili pogoje delovanja cementarne v Anhovem, da bi bila ta prisiljena ugasniti peč. Predvideni zakon naj bi določil pogoje, ki jih danes ne more izpolniti nobena cementarna na svetu. Ne, ker ne bi želela, pač pa zato, ker v svetu še ni razvita takšna tehnologija. Cementarna dosega danes visoke standarde na področju varovanja okolja in sodi med dvajset najbolje urejenih v Evropi. O tem govorijo poročila inšpekcijskih služb, uradni okoljevarstveni presojevalci in seveda tudi strokovnjaki in zaposleni v cementarni.

KANALSKI MOST

Znameniti most, ki povezuje naselje Kanal  je bil zgrajen leta 1920 na temeljih prejšnjega mosta, ki je bil porušen leta 1915 med I. svetovno vojno.

Znameniti most, ki povezuje naselje Kanal je bil zgrajen leta 1920 na temeljih prejšnjega mosta, ki je bil porušen leta 1915 med I. svetovno vojno. Kamniti dvoločni  most, ki je prepoznavni znak Kanala, je prizorišče vsakoletnih skokov z mosta. Najpogumnejši skakalci skačejo iz 17 m visokega mosta v  reko Sočo. 

 

ar©tur